Käsityöt ovat kautta aikojen olleet suomalaisten suuressa suosiossa. Erilaiset käsityöharrastukset ovat kuitenkin viime vuosien aikana nousseet aivan uudenlaisen buumin keskiöön aina vain useamman suomalaisen harrastaessa jotakin kädentaitoa vaativaa, iästä ja sukupuolesta riippumatta. Askarrella voi jo aivan pienen lapsen kanssa eikä käsityöharrastuksen aloittaminen toisaalta koskaan ole liian myöhäistä. Erilaisia vaihtoehtoja löytyy jokaiselle mieltymykselle ja budjetilla: uuden harrastuksen aloittaminen ei välttämättä vaadi suurta rahallista panostusta.

Käsitöissä perinteinen retrohenkinen tunnelma yhdistyy raikkaan nykyaikaisiin mausteisiin ja omassa rauhassa työskentely jakamiseen ja yhteisöllisyyteen. Netti ja sosiaalinen media mahdollistavat nykypäivänä saman asian harrastajien verkostoitumisen sosiaalisista piireistä tai maiden rajoista riippumatta: harrastaja voi saada ja antaa loputtomasti vinkkejä ja inspiraatiota sekä jakaa omien kättensä jäljen koko maailman samanmielisten kanssa.

Näillä sivuilla esittelemme hieman joitakin käsityöharrastuksen alalajeja ja kerromme myös käsitöistä yleisesti. Uuden harrastuksen aloittamisesta kiinnostunut saa hyödyllisiä vinkkejä alkuun pääsemisessä ja saa ehkä hieman apua itselleen kaikkein mieluisimman käsityöharrastuksen löytämisessä.

Mikäli ajatus käsitöistä houkuttaa, mutta mahdollisuudet uuden harrasteen aloittamiseen mietityttävät, kannattaa tutustua sivustoon lähemmin: sivut on koostettu erityisesti vasta-alkajan tarpeita silmällä pitäen. Lähempää tietoa löytyy niin käsityöharrastuksen ensimmäisten askeleiden ottamisesta, kuin edistyneimmistäkin vaiheista. Erilaisista käsitöistä paneudutaan muun muassa kirjansidontaan, neulomiseen, skräppäykseen ja askarteluun sekä Suomessa hieman tuntemattomampaan nukkekotiharrastukseen eli nukkekoteiluun.

Toivomme, että näistä sivuista on hyötyä tiedonjanoisille, ja että ne auttavat kaikkia käsitöistä kiinnostuneita löytämään oman juttunsa. Käsityöharrastus vähentää tutkitusti stressiä, kohottaa mielialaa ja auttaa keskittymään. Vielä vanhemmallakin iällä aloitettu harrastaminen käsitöiden parissa pitää mielen virkeänä, parantaa muistia ja ehkäisee erilaisia aivoihin liittyviä sairauksia, kuten dementiaa. Siksi toivotammekin jokaiselle näiden sivujen lukijalle oikein mukavia ja antoisia hetkiä käsitöiden parissa.