Omatekoinen koru kiinnittää katseet

75b49158f20d3f0e26b80be37281832aKorujen tekeminen on todella rentouttavaa puuhaa ja lopputuloskin palkitsee: itse tehty koru on varmasti ainutlaatuinen ja persoonallinen. Koru on perinteisesti toivottu ja pidetty lahja, jonka tunnearvo kasvaa entisestään sen ollessa juuri lahjan saajaa ajatellen käsityönä valmistettu.

Moni korujen valmistamisesta haaveileva saattaa kuvitella sen olevan turhan hankalaa tai työlästä, mutta todellisuudessa pienellä sorminäppäryydellä ja hyppysellisellä mielikuvitusta pääsee jo todella pitkälle omatekoisten korujen maailmassa.

Aloittelija ei ehkä saa aikaan suorilta käsin sitä kaikkein täydellisintä korua, mutta pienen harjoituksen jälkeen moni koru syntyy hyvinkin nopeasti. Esimerkiksi aloittelijalle ensimmäiseksi projektiksi hyvin sopivien korvakorujen tekemiseen uppoaa vain joitakin minuutteja eikä tarvikelistakaan päätä huimaa. Korvakorujen osat ovat lisäksi todella edullisia, joten itse tekemällä on mahdollista saada paitsi juuri omaan tyyliin sopivat, myös liikkeiden tarjontaa huomattavasti edullisemmat korut.

Erilaisia tekniikoita korujen tekemiseen on paljon, mutta monet niistä ovat helposti ja nopeasti opittavissa. Korujen maailmaan tutustuva aloittelija pääsee helposti alkuun vaikkapa YouTube-videoista mallia ottamalla. Netistä löytyy myös kasapäin blogeja ja keskustelupalstoja, joilta niin vasta-alkaja kuin pidemmälle ehinytkin voi käydä ammentamassa oppia, ideoita ja inspiraatiota. Kannattaa muistaa myös perinteisemmät tavat tutustua uuteen harrastukseen tai saada lisäinspiraatiota vanhaan: käsityölehdet ja -kirjat sekä suositut korukurssit auttavat oikealle tielle. Kurssien hintaan kuuluvat yleensä opastuksen lisäksi myös tarvikkeet ja materiaalit, joten ne voivat olla monelle houkuttelevin ja näppärin tapa kokeilla uuden asian kanssa puuhastelua käytännössä.

Mitä syvemmälle omatekoisten korujen syövereihin sukeltaa, sitä enemmän välineistöä tulee varmasti hankittua. Alkuun pääsee kuitenkin varsin maltillisella työvälinekattauksella. Aloittelevan koruntekijän kannattaa hankkia arsenaaliinsa ainakin leikkurit ja tasapäiset korupihdit eli lattapihdit sekä pyöreäkärkiset pihdit.

Koruja voi tehdä melkeinpä mistä tahansa materiaalista, joten harrastus antaa totisesti mielikuvitukselle siivet. Sen lisäksi, että valmiita korunosia on varsin hyvin saatavilla niin kivijalkaliikkeissä kun netissäkin, voi koruissa mainiosti käyttää myös kierrätysmateriaaleja. Esimerkiksi napeista, vetoketjuista ja nahkapaloista saa luotua mitä veikeimpiä koruluomuksia. Varteenotettavia projekteja ovat myös vanhat korut, jotka saa pienellä vaivalla tuunattua aivan uuteen uskoon.